Na 26. Republičkom takmičenju muzičkih škola RS, koje je ovog vikenda održano u Prijedoru, učenici Muzičke škole Trebinje postigli su izuzetne rezultate osvojivši osam prvih, šest drugih i tri treće nagrade.


U disciplini solo klavir, prve nagrade su pripale Sofiji Brborić, u predkategoriji i Anji Riđešić, u četvrtoj kategoriji. Anja Riđešić je osvojila i prvu nagradu u solfeđu.


U disciplini solo pjevanje prva nagrada pripala je Katarini Janković. Marija Zirojević i Marina Mučibabić, osvojile su prvu nagradu u disciplini solo flauta, prva kategorija.


Kamerni sastavi Atanasija Galanos, Elena Lambeta i Teodora Kovačević, u prvoj kategoriji osvojile su prvu nagradu, a u drugoj kategoriji prvu nagradu su dobile Marija Zirojević, Marina Mučibabić i Tina Milivojević.


Druga nagrada u disciplini klavir solo pripala je Tadeju Perišiću, a treće Ivi Pešikan i Jovani Ćosović.


U disciplini solo pjevanje druge nagrade su pripale Ani Grk, Irini Kapor i Lani Rajković.


Ana Kovač, Danijel Pejanović i Aleksandar Miš, osvojili su drugu nagradu u disciplini kamerni sastavi, četvrta kategorija, a u prvoj kategoriji drugu nagradu osvojili su Anastasija Rajković, Vasilisa Kojović i Ana Babić.


Na petom Beogradskom festivalu harmonike, Simeon Mučibabić je u disciplini solo harmonika osvojio drugu nagradu.


Dušanka Babić, direktorica Muzičke škole Trebinje ističe da je ovo izuzetan uspjeh njihovih učenika posebno što je na takmičenjima bila veoma jaka konkurencija.


„Na takmičenju u Prijedoru učestvovalo je preko 400 učenika, pa je uspjeh naših đaka, zaista, značajan posebno što su imali brojnu i jaku konkurenciju“, navodi Babićeva.


Izvor:Radio Trebinje