Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" Trebinje organizuje sutra akciju prikupljanja plastične ambalaže, čiji je cilj da se mladi, ali i stariji podsjete značaja očuvanja životne sredine.



Ovo je prvi put da neka škola u Trebinju na ovakav način želi da podstakne stanovništvo da brine o ekologiji, a samim tim i o svojoj budućnosti.
"Želimo da kao vaspitno-obrazovna ustanova damo primjer zajednici za izgradnju pozitivnih vrijednosti i aktivnoj brizi za svoju okolinu", kažu u ovoj školi i napominju da je akcija pokrenuta polovinom septembra odlukom Nastavničkog vijeća.
Iz škole su pozvali građane da od 10.00 do 12.00 časova donesu pripremljenu ambalažu na punktove koji će biti raspoređeni po gradu ili da je predaju učenicima.
Punktovi će biti postavljeni ispred škole, "Marketa 99" u centru grada i u Gorici, ispred Turističke agencije, na poligonu u Policama, te ispred bivšeg "Intereksa" na Tini.

Iz škole napominju da se ambalaža može dostavljati i nakon sutrašnje akcije.
Akciju je podržao Grad Trebinje, a Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove je obezbijedilo 50 majica koje će nositi učenici na punktovima.
SRNA