Udruženje porodica sa problemom steriliteta “Bebe” iz Trebinja dobilo je obećanje rukovodstava opština LJubinje, Gacko i Berkovići da će ubuduće finansijski pomagati svojim sugrađanima u postupcima vantjelesne oplodnje.


Ovim porodicama od ranije pomažu grad Trebinje i opštine Bileća i Nevesinje.
Predsjednik Udruženja Snežana Misita rekla je Srni da su do sada pomoć imali od grada Trebinje, koji u potpunosti finansira jedan postupak vantjelesne oplodnje, te iz Fonda solidarnosti izdvaja znatna sredstva za ovu namjenu.
Ona je napomenula da i opštine Bileća i Nevesinje pomažu u liječenju bračnih parova koji imaju problem sa sterilitetom.
Misita je istakla da je Udruženje od načelnika LJubinja Darka Krunića dobilo obećanje da će opština, u skladu sa mogućnostima, u narednoj godini izdvojiti sredstva za pomoć porodicama sa problemom steriliteta iz ove lokalne zajednice.
“Finansijsku pomoć svojim sugrađanima da se ostvare kao roditelji obećalo je i rukovodstvo opštine Gacko”, rekla je Misita i dodala da je rukovodstvo ove opštine prilikom nedavnog susreta predstavnike Udruženja upoznalo da pomaže svima koji podnesu zahtjev za pomoć, uz adekvatnu medicinsku dokumentaciju.
Udruženje “Bebe” dogovorilo je saradnju i sa opštinom Berkovići, čiji je načelnik Nenad Abramović obećao da će u budžetu za sljedeću godinu planirati sredstva za pomoć porodicama sa područja ove opštine koje imaju problem sa sterilitetom.
“Pomozimo svim porodicama koje žele djecu, a ne mogu to da ostvare prirodnim putem, pa će nas svakim danom biti više”, poručili su iz Udruženja.
Povodom Nedjelje djeteta, predstavnici Udruženja “Bebe” posjetili su sve opštine istočne Hercegovine i tom prilikom uručili zahvalnice gradu Trebinju i opštinama Bileća i Nevesinje koje su proteklih godina finansijski pomagale svojim sugrađanima u postupcima vantjelesne oplodnje.
SRNA