Jak dim i vatra koji su kuljali sa zgrade u Ulici Vojvode Stepe br. 114 na Voždovcu su ugašeni. Evakuacija stanara je gotova, a jedna osoba je izgubila život!


Vatra u soliteru u Ulici vojvode Stepe nije prestajala da bukti. Stanari ispred zgrade su kukali i zapomagali, a vatrogasci nisu mogli lako da priđu.

Ljudi ispred zgrade su plakali zbog kućnih ljubimaca koji su ostali zarobljeni, a kako je počela da pada kiša, jedan od komentara je: “Valjda će nam sad i kiša pomoći”.

Vatrogasci su posle skoro dva sata uspeli da lokalizuju požar, iz stanova je još izlazio samo dim.


Stiglo je još vozilo Hitne pomoći na lice mesta i oni su iz zgrade na nosilima izneli dedu, Dušana Dokića.


Isprekidano i u šoku,pričala je stanarka zgrade, koja strahuje da je u soliteru ostala zarobljena njena komšinica.


– Ležala sam u sobi i odjednom vidim – dim kulja ka meni. Odmah sam istrčala na terasu. Živim iznad komšija kod kojih je izbio požar. Bilo je strašno. Istrčala sam i svima zvonila na vrata. Došla sam do 16. sprata, ali nikoga nije bilo da otvori. I na 15. spratu vrata je otvorila jedna žena i ona je odmah zvala vatrogasce. Najviše me plaši što u stanu koji guta vatra živi jedva pokretna baka. Reč je o Milici koja ima 81 godinu – rekla je komšinica.
Prema tvrdnjama sa lica mesta, navodno, starija gospođa u trenutku izbijanja požara ipak,se nije ni nalazila u stanu.

Kako reporter sa terena javlja, na poslednjem spratu je bila zarobljena jedna osoba, koja je povremeno provirivala kroz prozor. Vatrogasci nisu mogu da dopru do nje jer nije postojala pristupna rampa.

Ispred solitera je jeziva scena – zid se obrušava i delovi terase padaju naokolo. Deo zida koji je otpao dimi se na jednom od međuspratova.

Čuje se kako prozori pucaju. Stanari strahuju da je u stanu koji gori ostala zarobljena starija žena.

Veliki požar zahvatio je oko 13.45 časova jedan od velikih solitera sa 20-tak spratova u Ulici vojvode Stepe, na broju 114, na Voždovcu.

Izvor:Rejting