Uhapšen Albanac koji je teško ranio državljanina BiH, a Srbina ubio

Španska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog da je u julu prošle godine u Grenadi ubio srpskog državljanina.

Zbog pucnjave u kojoj je državljanin Srbije ubijen, a jedan državljanin BiH teško ranjen, uhapšeno je pet osoba, međutim, za ubicom se tragalo do danas.

U pitanju je Albanac koji se lažno predstavljao kao Italijan i koji se sve vrijeme krio u gradu Adri.

On je uhapšen u utorak u ranim jutarnjim časovima. Elitne jedinice civilne garde upale su u kuću i uhapsili su ga prije nego što je uspio da pobjegne kroz krov. On je htio da izađe na posrednu ulicu, međutim tamo ga je sačekala grupa policajaca.

Podsjetimo, Srbin je stradao u krvavom obračunu kod Grenade, koji se dogodio 13. jula prošle godine nešto prije 19 časova. U pucnjavi je ranjen državljanin Bosne i Hercegovine, koji je helikopterom prebačen u bolnicu i nalazio se na odjeljenju intenzivne njege.

Španska policija potvrdila je tada za Telegraf da je ubijeni Srbin imao 44 godine, ali njegov identitet nikada nije saopšten.

Motiv za zločin i dalje nije poznat, a spekuliše se da je došlo do obračuna dvije kriminalne bande oko trgovine drogom.

U srpskog državljanina je navodno ispaljeno više projektila i stradao je na licu mjesta, dok je državljanin BiH zadobio ranu u predjelu stomaka i iako su ljekari odjeljenja za neurotraumatologiju uspjeli da ga stabilizuju.

Kako su tada prenijeli španski mediji, sve je ukazivalo na to da su se dvije kriminalne grupe srele na jednom od parkinga na područja brane Rules, mjestu na pola puta između obale Granade i glavnog grada, prenosi Telegraf.