Fočanska policija uhapsila je muškarca iz Foče čiji su inicijali A.Ž. zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i promete opojnih droga i predala ga Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje na dalje postupanje, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.
Hapšenje u Foči - Foto: SRNA

Operativnu akciju kodnog naziva “Dop”, službenici Policijske uprave Foča realizovali su juče u 19.00 časova u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Upravom za policijsku podršku MUP-a Srpske.

Na području ove opštine, po naredbi Osnovnog suda u Foči, uz saglasnost nadležnog tužilaštva, izvršen je pretres na 13 lokacija, prilikom čega su pronađeni predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to 61 gram bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, više telefona i SIM kartica, te određena količina novca.

U saopštenju se navodi da je u službenim prostorijama Policijske uprave Foča u toku kriminalistička obrada nad 12 lica dok je lice A.Ž, koje se sumnjiči da je u toku 2023. godine neovlašteno stavljalo u promet opojnu drogu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.