Hapšenje - Foto: RTRS
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske radeći na rasvjetljavanju krivičnih dijela teških ubistava u vezi sa organizovanim kriminalom izvršenih na području Srpske i regiona, u Palama su lišili slobode Nikolu Ivovića iz Crne Gore.

Ivović je osumnjičen da je 6. juna 2019. godine u Herceg Novom izvršio krivično djelo teško ubistvo Stefana Šarovića.

Za navedenim licem je raspisana međunarodna potjernica od strane Interpola Podgorice.

Prilikom lišenja slobode kod Ivovića su pronađeni dokumenti Republike Slovenije za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovani, kao i manja količina opojne droge marihuane.

Iz policije podsjećaju, da su 26. juna 2019. godine, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet lišili slobode Dušana Šilja, opština Istočna Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela teškog ubistva zajedno sa Ivovićem u Herceg Novom.

Nakon kriminalističke obrade koja će biti izvršena u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, Ivović će biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH i Suda BiH radi procedure ekstradicije za Crnu Goru.