Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, saopšteno je iz podgoričkog tužilaštva.

Detalji kako je Baćović uhapšena još uvijek nisu poznati.

Podsjetimo, policija je danas podnijela krivičnu prijavu protiv Podgoričanke Katarine Baćović zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je, navodno, iskopala tunel od podruma privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa podgoričkog Višeg suda, a koji je otkriven prije mjesec, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

Baćovićevoj se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava, rečeno je iz Uprave policije.

Podsjetimo, policija od sredine septembra istražuje da li je Podgoričanka Katarina Baćović zloupotrijebila službene podatke i opremu iz Višeg suda kojima je pristup imala njena majka, M.B. upraviteljica pisarnice u tom sudu.

Posebno se provjerava i je li Baćović koristila ključ depoa, koji je njena majka imala u okviru službenih dužnosti.

Zasad je utvrđeno i da je Baćović povezana sa T.Đ. koji se vodi kao bezbjednosno interesantno lice, a njegov brat je uhapšen zbog poznatog ubistva 2021. godine.

Istražitelji provjeravaju da li je T.Đ. povezan sa organizacijom provale u sudski depo. Uz to, postoje tvrdnje da je osumnjičena Baćović često posjećivala majku u Višem sudu.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnijete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (32), Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

Za njima je raspisana potjernica.