Pripadnici međunarodne kriminalne grupe uhapšeni su u okviru zajedničke akcije policija i tužilaštava Srbije, Hrvatske, Slovenije, Holandije, Švajcarske, Austrije i Njemačke zbog sumnje da su trgovali drogom.
Policija Srbije (ilustracija) -

Policija je zaplijenila devet kilograma kokaina, 4,2 kilograma amfetamina, tri litra baze za proizvodnju amfetamina, oko 6,4 kilograma marihuane i oko 30 kilograma takozvanog "miksa", koji služi za uvećanje mase narkotika.

Zaplijenjena su i tri luksuzna vozila sa posebno izrađenim prostorom za skladištenje narkotika.

Iz Ministartsva unutrašnjih poslova Srbije su naveli da je uhapšeno devet članova organizovane kriminalne grupe i još četiri osobe.

Uhapšeno je sedam državljana Hrvatske čiji su inicijali S.P, koji je organizator, te M.P, S.B, D.B, J.K, D.S. i Ž. B, kao i dva slovenačka državljanina D.Ž. i B.T, navodi se u sapštenju MUP-a Srbije.

Na teret im je stavljeno da su bavili transportom i distribucijom droge iz Holandije u zemlje zapadne Evrope, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, kao i da su prodavali narkotike na teritoriji Hrvatske.

U saopštenju se napominje da su u prethodnom periodu uhapšene još četiri osobe koje su, kako se sumnja, kupovale drogu od članova ove organizovane kriminalne grupe ili su koristili njihove usluge.

Tom prilikom, u Švajcarskoj i Austriji su uhapšeni državljani Srbije čiji su inicijali B.H. i A.M, u Sloveniji je uhapšen državljanin Srbije D.M, dok je hrvatski državljanin J.Ž. uhapšen u Hrvatskoj.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, navodi se u saopštenju.