Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala su protiv načenika Komunalne policije i komunalne inspekcije opštine Budva čiji su inicijali A.M. /41/ i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovodu i kanalizacije" u tom gradu čiji su inicijali I.Đ. /43/ Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Zgrada SO Budva (Foto:Vuk Lajović) -

U saopštenju crnogorske Uprave policije navodi se da su navedena lica lišena slobode i privedena Specijalnom državnom tužilaštvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Osnovano se sumnja da je A.M. krivično djelo izvršio tako što je kao službeno lice – javni funkcioner, načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije opštine Budva, zloupotrijebio službena ovlašćenja i 17. juna dao nalog komunalnim policajcima da službenim vozilim koje koristi ova služba blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi i spriječe redovno odvijanje saobraćaja.

U blokadi saobraćaja je osim pripadnika Komunalne policije sa službenim vozilom preduzeća "Vodovod i kanalizacija" aktivno je učestvovao i osumnjičeni I.Đ. čime su teže povrijedili prava građana na slobodno kretanje blokirajući putni pravac Budva-Tivat.

Prilikom dolaska na navedenu saobraćajnicu na službenim vozilima komunalne policije je korištena rotaciona-svjetlosna signalizacija, a nakon što su ostavili zaključana vozila komunalni policajci i I.Đ. su se udaljili i tako blokirali putni pravac Budva-Tivat u dužem vremenskog intervalu i spriječili redovno odvijanje saobraćaja.

U saopštenju se dodaje da je utvrđeno da su prethodnih dana tokom protesta građana ispred i unutar zgrade opštine Budva, a po nalogu osumnjičenog načelnika Komunalne policije A.M, službenici Komunalne policije Budva svakodnevno učestvovali u tim protestima.

U ovim protestima učestvovali su i službenici Službe zaštite i spasavanja opštine Budva i opštinskog vodovodnog preduzeća koristeći službena vozila, a po naređenju osumnjičenog A.M. korištena su i vozila Komunalne policije.

U saopštenju se navodi da je u ranim jutarnjim časovima 17. juna po naređenju osumnjičenog A.M. komunalna policija na platou opštine Budva parkirala službeno vozilo, neposredno uz vrata sporednog ulaza zgrade opštine, sprečavajući na taj način očekivani ulazak u zgradu opštine Budva službenika Upravne inspekcije kojima je prethodnog dana takođe onemogućen ulazak u tu zgradu.