Uhapšeni terorista drhti: "Obećano mi je pola miliona" (VIDEO)"Foto: Screenshot Twitter | Uhapšeni terorista drhti: "Obećano mi je pola miliona" (VIDEO)"


MOSKVA - Jedan od osumnjičenih priznao je nakon hapšenja da je učestvovao u terorističkom napadu na koncertnu halu Krokus u Moskvi.

Snimak saslušanja objavila je Margarita Simonjan, glavna urednica medijske grupe RT na svom kanalu na Telegram.

Osumnjičeni, koji sve vrijeme drhti, navodi da je stigao iz Turske 4. marta i da mu naređenje glasilo da se pobiju svi prisutni u koncertnoj sali i da mu je za to obećana nagrada od pola miliona rubalja ili oko 5.000 evra.

U sinoćnjem terorističkim napadu nedaleko od Moskve ubijeno je 115 osoba, dok je oko 150 ranjeno. Među žrtvama ima i djece.

Ruska Federalna služba bezbjednosti saopštila je da je napad u koncertnoj dvorani kod Moskve temeljno planiran i da su napadači pokušali da pobjegnu automobilom krećući se prema rusko-ukrajinskoj granici.

Šef FSB-a Aleksandar Bortnikov obavijestio je predsjednika Rusije Vladimira Putina da su uhapšena četvorica terorista koji su izveli napad na Krokus siti Hol u Moskvi i još sedam osoba, saopštila je u danas pres služba Kremlja, prenosi Interfaks.