D353A9BB-A02C-4D1E-AFB2-E3DFF2D08AE3.jpeg
U akciji ”Dozer” uhapšen je radnik Uprave za indirektno oporezivanje BiH D. Ž. iz Nove Topole, A.D. iz Gradiške i Lj.J. iz Laktaša, saznaje ATV.

U akciji je zaplijenjeno više od 1.200 tableta ekstazija, vrijednih oko 30.000 maraka. Osim u Gradišci u toku su pretresi na području Bijeljine gdje se pod nadzorom policije nalazi još jedna osoba.

Svi su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom.

”Policijski službenici PU Gradiška su sprovodeći operativnu akciju kodnog naziva ”Dozer” uhapsili A. D. i D. Ž. iz Gradiške i Lj. J. iz Laktaša, koji se sumnjiče da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, saopštila je PU Gradiška.

Dodaju da je u pretresima kod osumnjičenih pronađeno preko 1.200 tableta ekstazija.

”U toku su pretresi na više lokacija”, navode u PU Gradiška.

UIO BiH: Uhapšeni nije radio kao carinik, već kao čuvar

IZ UIO BiH navode da uhapšeni D. Ž. nije radio kao carinski službenik, već je sa srednjom stručnom spremom zaposlen na poslovima čuvara.

”Ističemo da pomenuto lice nije uhapšeno za vrijeme obavljanja službene dužnosti, nego u svom slobodnom vremenu”, rekla je Darjana Maglov, portparol UIO BiH.

Ona kaže da UIO BiH u potpunosti podržava rad svih agencija za provođenje zakona u BiH, kao i rad pravosudnih institucija, te je na raspolaganju svim pomenutim tijelima u cilju potpune zakonitosti postupanja svakog zaposlenog u UIO.