FAFB71EE-56CB-4194-B1ED-A8BEA023184E.jpeg
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost jer je večeras pokušano nasilno zauzimanje institucija države Srbije, te istakao da je uhapšeno više od 35 osoba.

Vučić je nakon hitne sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost rekao da će svi odgovarati, a da će država Srbija pitati OEBS i ostale međunarodne organizacije koje su znale šta se dešava i sprema zašto su ćutali.

On je poručio građanima Srbije da ne brinu, da je država ozbiljna i da će se suprotstaviti svima koji u ovom vide priliku da unište Srbiju i izbornu volju građana koji su svetinja.

Vučić je rekao da se nastavlja hapšenje širom grada.

"Analizirali smo sve što se događalo večeras i zahvalio sam pripadnicima kako policijske brigade, tako žandarmerije, svim pripadnicima policije, koji su težak teret podneli večeras, sagledali sve informacije i sa predstavnicima Bezbednosne informativne agencije", rekao je Vučić.

On je poručio da niko nema pravo da nanosi teške tjelesne povrede policajcima.

"Imamo za sada dvojicu teško povređenih policajaca. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda povređenih policajaca", rekao je Vučić.

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je više od 30 policajaca povrijeđeno i da je ovo pokušaj Majdana (nasilni prevrat), ali da se u Srbiji neće desiti Majdan.

Šef za koordinaciju službe bezbjednosti Ivica Dačić, koji je za sutra u 15.00 časova sazvao sjednicu biroa službi bezbjednosti, rekao je da je ovdje posrijedi pokušaj rušenja državnog poretka i da je očigledno prisustvo stranog faktora.

On je poručio da je država jača od svakog nasilja i da će stabilnost biti očuvana.

Policija je sinoć potisnula nasilne demonstrante iz redova opozicije od zgrade gradske skupštine.

Održana je i sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Grupa demonstranata, na poziv prozapadne opozicije, pokušala je večeras na silu da upadne u Skupštinu grada Beograda, tvrdeći da su izbori za grad Beograd pokradeni.

Oni su razbili staklo na vratima, ali su ih zadržale policijske snage na ulazu u zgradu.