Acimovic-Gordana.jpg

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH ni manje ni više nego na šefovsko mjesto na GP Ivanica stigla je dama sa fotografije. Ko je ona?

Žena sa fotografije  je Gordana Aćimović. Najveća referenca joj je bila – snaja SDS-ovog Svetozara Aćimovića, a u neko novije vrijeme- bliska saradnica predsjednika SDS-a  Mirka Šarovića.

Profesionalne sposobnosti nismo uspjeli da vidimo, pošto nije imala vremena da ih pokaže, jer je mijenjala poslove  brzo.

Prvo je, u vrijeme Slavka Vučurevića, zaposlena u Gradskoj upravi Trebinja, zatim u IOM-u , inetrnacionalnoj organizaciji za migracije, a onda je odjednom prešla u Obavještajno-bezbjednosnu agenciju  OBA i evo stiže do UIO BiH.

Šta joj je za mijenjanje poslova  bila preporuka i od koga to ne znamo, ali ono što se zna jeste da je svaki od tih poslova  bio „dobro“ plaćen.

I dok mnogi , i u SDS-u čiji je Aćimovićeva član, čekaju priliku za bilo kakav posao ona poslove mijenja olako i uz simpatičan osmijeh.

Naravno, kako se i ne bi smješkala kad može da bira radna mjesta i da niti jedno od njih ne bude „obično“.

Bilo je interesantno kako se u vrijeme dok je obavljala zadatke za Obavještajno- bezbjedonosnu agenciju OBA politički angažovala tokom susreta kneza od Hercegovine  Rodoljuba Draškovića i Mirka Šarovića posebno zato što se zaposleni u Obavještajno-bezbjednosnim strukturama ne bi smjeli politički eksponirati.

Ali, eto snaja Svetozara Aćimovića i bliska saradnica Mirka Šarovića mogla je i to.

gordana-acimovic.jpg

Tako to SDS radi u vrijeme „vladavine „ SNSD-a.

A tako su radili i dok su oni „vladali“. Sad im je još lakše. Nemaju odgovornost, kritikuju da bi ih javnost čula, a svoje „miljenike“ premještaju s mjesta na mjesto i prave različite političke kombinatorike koje povlaštenima u njihovoj partiji omogućavaju lagodan i lijep život.

Inače, svekar Gordane Aćimović, SDS-ov Svetozar Aćimović,  nekadašnji je generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske.

U februaru 2003. godine sa te funkcije smijenio ga je Visoki predstavnik Pedi Ešdaun, a u objašnjenju u vezi sa smjenom između ostalog stoji:

„Izvještaj nameće zaključak da je g. Aćimović, u svojstvu generalnog direktora Elektroprivrede, napravio ozbiljne propuste u obavljanju ili vršenju svojih dužnosti, te da nije pokazao ni minimum stručnosti i pažnje koju lice na takvoj funkciji mora imati. Jasno je da je gospodin Aćimović, u svojstvu generalnog direktora navedenog preduzeća, znao ili morao znati da u Elektroprivredi prevladava stanje velikog nemara, otućenja imovine i sredstava, kao i lošeg upravljanja“.

U izvještaju koji je potpisao Visoki predstavnik takođe piše-

„Kao generalni direktor, g. Aćimović je bio u velikoj mjeri ili svjesno nemaran u obavljanju povjerenih mu dužnosti i jasno je da nije podoban za obavljanje takve funkcije. Njegovi propusti su izazvali ili doprinijeli da navedeno preduzeće pretrpi, između ostalog, velike finansijske gubitke koji se mjere milionima KM."

Kompletan izvještaj o smjeni Svetozara Aćimovića sa funkcije generalnog direktora ERS možete pročitati na sljedećem linku.

ODLUKA O SMJENI

Za propuste Aćimović kao da je nagrađen, jer su svi iz njegove porodice zaposleni, a evo sinova supruga može i da bira radna mjesta.

Licemjerno je to što iz SDS-a često stižu kritike na račun SNSD-a upravo zbog zapošljavanja,  a iz te političke partije , kada je zapošljavanje u pitanju,  postoje primjeri poput  Gordane Aćimović. 

I ko zna koliko ovakvih primjera ima, samo se dobro skrivaju od javnosti.

A, za sve to vrijeme i u samom SNSD-u ima članova koji još čekaju posao, dok neki članovi SDS-a bliski vrhu ove partije  biraju radna mjesta.

I gdje je tu opšti interes građana na koji se iz opozicije često pozivaju i koji navodno brane?

Čini se da ipak preovladaju lični interesi pojedinaca koji pod plaštom borbe za prava građana ostavaruju brojne benefite za sebe i sebi bliske ljude.