Milan Kovač, donedavni član SDS-a vršilac je dužnosti predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, a u gradskom parlamentu ubuduće će djelovati Klub odbornika ove stranke, u sastavu: Mijat Šarović, predsjednik i članovi Dušan Kovač (doskorašnji nezavisni odbornik ) i Zdravko Kašiković (donedavni član PDP-a).


Ovo je danas saopšeno na konferenciji za novinare Ujedinjene Srpske, na kojoj je najavljeno da će ova stranka ovih dana ući u pregovore oko učešća u lokalnoj vlasti.


„Ujedinjena Srpska ovim će postati druga stranka po snazi u vladajućoj koaliciji, jedini ćemo, pored SNSD-a, imati formiran Klub odbornika. Nakon što o formiranju kluba izvijestimo Skupštinu grada,ući ćemo u pregovore sa našim koalicionim partnerima, prije svega sa SNSD-om, oko učešća u lokalnoj vlasti jer smatramo da sa ovim brojem odbornika možemo ravnopravno učestvovati“, kaže Milan Kovač, dugogodišnji član SDS, koji u posljednje dvije godine nije bio aktivan u stranci.





Dodaje da Ujedinjena Srpska očekuje pozicije u Skupštini grada, gradskim odjeljenjima ili javnim ustanovama čiji je osnivač Grad Trebinje.

„Ovo je idealna prilika da ostvarimo što bolje pozicije za Ujedinjenu Srpsku“, kaže Kovač.

Prema njegovim riječima, nakon revizije članstva, slijedi formiranje mjesnih odbora i održavanje skupštine Ujedinjene Srpske, na kojoj će, početkom maja, biti izabran novi gradski odbor i njen predsjednik.

Zdravko Kašiković, donedavni član PDP-a i odbornik ove stranke u gradskom parlamentu u prošlom sazivu, ističe da je PDP napustio zbog nekorektnog odnosa vrha prema starom članstvu.

„PDP sam odlučio da napustim prije dvadesetak dana zbog nekorektnog odnosa prema meni, kao članu partije već 20 godina, koji je prošao devet izbornih ciklusa. U narednom periodu u Skupštini grada djelovaću kao odbornik Ujedinjene Srpske.Vrh partije, sa Branislavom Borenovićem i Igorom Crnatkom mi je okrenuo leđa, nisam imao sukobe sa bivšim partijskim kolegama, njima želim sve najbolje“, naveo je Kašiković.


Donedavni nezavisni odbornik u gradskom parlamentu i nekadašnji odbornik SDS-a Dušan Kovač izjavio je da danas pristupa Ujedinjenoj Srpskoj, u čijim redovima želi da nastavi politički aktivizam.


„Ujedinjena Srpska, koje je za kratko vrijme postala parlamentarna stranka, primjer je ozbiljne politike i bila je najkonkretnija u svim razgovorima sa mnom. Okuplja veliki broj mladih i obrazovanih ljudi, tako da svoj politički aktivizam želim da nastavim u ovoj stranci, kako bi je što bolje pozicionirali na lokalnom i republičkom nivou“, rekao je Kovač.


Na novinarsko pitanje oko spekulacija da će se Ujedinjenoj Srpskoj pridružiti i odbornik PDP-a Zoran Anđušić, Mijat Šarović, predsjednik Kluba odbornika Ujedinjene Srpske ističe da je ova stranka otvorena „za sve ljude koji su otvoreni za Republiku Srpsku i drže se principa jedinstva, ujedinjenja i zajedničkog djelovanja“.


„Pristupanjem Milana i Dušana Kovača, te Zdravka Kašikovića mi smo zaokružili jednu bazu iz koje krećemo dalje u razvoj programa Ujedinjene Srpske u Trebinju. Sa novim


‘zvučnim imenima’ završeno je u ovom trenutku, ali smo, svakako, i u narednom periodu otvoreni za novo članstvo“, kaže Šarović.


Izvor: Radio Trebinje