Kijev (Foto: Ruptly) - Foto: Screenshot/YouTube

Ugašen je požar u kompleksu nuklearne elektrane Zaporožje u Energodaru, potvrdile su ukrajinske Službe za vanredne situacije.

Ključna oprema u elektrani nije oštećena u požaru i nema promjene u nivoima radijacije, saopšteno je iz Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da ruske snage moraju odmah da prekinu napad na ukrajinsku nuklearnu i da su sada akcije Vladimira Putina prijetnja bezbijednosti za cijelu Evropu.

Pregovarači Moskve i Kijeva postigli su sinoć dogovor o zajedničkom obezbjeđivanju humanitarnih koridora za evakuaciju civila. Dvije strane su saglasne da se održi i treća runda razgovora o prekidu sukoba.

U Moskvi je održana sjednica Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije na kojoj je predsjednik Vladimir Putin uporedio akcije, kako je rekao neonacista u Ukrajini, sa potezima nacista u Drugom svjetskom ratu.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski je Putina je pozvao na razgovore.

U Briselu bi danas trebalo da bude održan sastanak ministara spoljnih poslova zemalja NATO saveza o odgovoru na ukrajinsku krizu.