Ulica između dva kružna toka u novom ruhu, počinje izgradnja još jednog kružnog toka (Video)

Novi asfalt2.jpg

Izbori prošli ali asfaltiranje na jugu nije stalo. Novo ruho dobiće jedna od najvažnijih saobraćajnica u Trebinju.

U sklopu ovih radova riješiće se trenutno jedan od gorućih saobraćajnih problema u Trebinju a to je ova raskrsnica, planirano je da tu bude kružni tok.

Mašine, buka i prašina ne smetaju Trebinjcima. Samo neka se radi, kažu za ATV.

"Kružni tokovi će biti prednost i to je najbolja varijanta gdje su gužve“, kaže jedan stanovnik Trebinja.

"Biće mirnije, lakše, ljepše i tako“, dodaje drugi.

Nova saobraćajnica koja se rehabilituje spojiće dva kružna toka na dva ulaza u grad. Radovi idu kako je i planirano kažu iz firme koja ih izvodi. Ovih dana se skida postojeći asfalt u debljini do pet centimetara.

"Predviđeno je da se po završetku glodanja odnosno skidanja postojećeg asfalta uradi presvlačenje novim slojem asfalta a u sklopu ovoga projekta predviđeno je i da se uradi kružni tok na raskrsnici u centru grad, predviđen je montažni kružni tok sa svom pratećim opremom sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom“, kaže saobraćajni inženjer u Hercegovina putevima Bojan Kisin.

Novi asfalt1.jpg

Na nekim raskrsnicama će po završetku radova doći do korekcija saobraćaja. Sve ovo će koštati oko pola miliona maraka sabrao je za ATV trebinjski gradonačelnik. Mirko Ćurić se nada da kiša neće pokvariti dinamiku.

"Ja se nadam da će u narednih desetak dana sve biti završeno. Kažem nadam se jer ne zavisi sve od njih takođe imaju i danas prekopavanje po pitanju vodosnabdijevanja“, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Investiciju realizuju zajedno Putevi Srpske i Grad Trebinje, izvođač je preduzeće Hercegovina putevi.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×