IMG_20230709_204356_resized_20230709_084436081.jpg (398 KB)

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" održalo je 11. tradicionalnu izložbu svojih članova na Trgu Slobode u Trebinju. Ovom izložbom obilježeno je deset godina uspješnog rada i postojanja ovog Udruženja.

Otvarajući izložbu, načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić istakla je da je ova izložba ULUIH dio Trebinjskog kulturnog ljeta.

"Ovo Udruženje je otvorenog tipa jer oni primaju umjetnike kopji nisu završili ALU u Trebinju, primaju amatere to jest ljubitelje likovne umjetnosti. Osovina svega su akademski slikari koji su završili studije u našem gradu i nama je zadovoljstvo što ih pratimo, a oni su iz godine u godinu sve respektabilniji, a ove godine su sa dva nova akademska slikara" objasnila je Skočajić.

IMG_5463_resized_20230709_084304466.JPG (394 KB)

Predsjednik ULUIH "Milorad Ćorović" Nina Lojović – Milinić je naglasila da su od prošle godine pokrenuli projekat "Dani ULUIH-a", a ova izložba je u okviru ovog projekta koji traje dvije godine, gdje se dešavaju brojne aktivnosti vezane za umjetnost.

"Ova izložba je svojim kvalitetom, atraktivnošću i prepoznatljivošću ušla u Trebinjsko kulturno ljeto. Predstavilo se 15 članova Udruženja od toga 14 redovnih i jedan počasni član. Kada izlažemo na Trgu Slobode nismo tematski povezani, nego je to presjek rada umjetnika tokom tekuće godine tako da publika može da vidi razne teme i tehnike", rekla je Lojović-Milinić.

Novi član ULUIH "Milorad Ćorović" Angelina Vukosav se predstavila sa svoja dva rada po prvi put na kolektivnoj izložbi ovog Udruženja. " Slikarstvo i umjetnost je moj život. Do sada sam imala 15 samostalnih izložbi u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji. Svaki autor ima svoj vid prikazivanja i vid umjetnosti, a konkretno na mojim pejzažima prikazani su pejzaži Vojvodine. Pokušavam da prikažem motiv i način na koji ja doživljavam livadu. Istražujem pejzaže, a tehnike su akril na platnu, ulje na platnu, crtež", kazala je Vukosav.