UniCredit Bank Banja Luka, uz podršku Unicredit Fondacije, direktno će podržati učešće više od 400 djece iz osnovnih škola sa područja grada Trebinja i Hercegovine, u projektu “Upoznavanje djece o važnosti očuvanja životne sredine”, u realizaciji Centra za održivi razvoj i ekologiju “CORIE” Trebinje.

Presjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka, Gordan Pehar,ovim povodom je izjavio: “Posvećeni smo aktivnostima bankarstva sa društvenim uticajem, pružajući podršku osjetljivim kategorijama društva, kao i strategiji odgovornog poslovanja, u skladu sa načelima ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja UniCredita. Imamo obavezu i odgovornost da novim generacijama, već od najranijeg uzrasta, pružimo priliku da vode brigu o sredini u kojoj žive te da na taj način zajedno gradimo put ka budućnosti podržavajući važne projekte, naše klijente, sugrađane i zajednicu u kojoj živimo i radimo”.

“Zaista smo zahvalni te nam je izuzetno drago da je naš projekat prepoznat od strane UniCredit banke Banja Luka i UniCredit Fondacije i da ćemo imati priliku da podignemo svijest kod djece osnovnoškolskog uzrasta o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo i odgovornosti koju svako od nas, pa i oni kao, najmlađi članovi našeg društva, trebaju imati. Kroz projekat ćemo ih učiti i o posljedicama zagađenja prirode, primarno voda, te racionalnom korištenju prirodnih resursa”, izjavio je Predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju “CORIE”, Aleksandar Vukanović.

UniCredit Bank Banja Luka posvećena je osnaživanju zajednica u kojima posluje, a ovo je samo jedna od inicijativa koje Banka podržava, kako bi podstakla svakog pojedinca da sa pažnjom i odgovornošću brine o ograničenim prirodnim resursima koji su nam dati na korištenje.