134786.jpg

Udruženje novinara Republike Srpske sablažnjeno je morbidnim i ženomrzačkim riječima koje je Vojislav Šešelj izgovorio o novinarki Radio-televizije Republike Srpske Nataši Miljanović Zubac i najoštrije osuđuje ovaj nečuveni prostakluk, saopšteno je iz UNRS.

Iz UNRS ističu da u istoriji Udruženja nije zabilježen ni približno nečovječan medijski istup političara uporediv sa ovim pokušajem javnog sramoćenja koleginice Miljanović Zubac i njene teškom tragedijom pogođene porodice.

- Sramno je i što Šešeljevu višeminutnu nisku optužbi i morbidno uranjanje u privatnost nisu prekinuli ni voditeljka ni voditelj jutarnjeg programa Hepi televizije. Da bruka bude veća, nakon pomenutog dijela razgovora pohvalili su se gledanošću te i takve emisije - navodi se u saopštenju.

UNRS očekuje da Regulatorna agencija za elektronske medije Srbije pokrene postupak protiv lica odgovornih što je ovakav sadržaj realizovan u programu medija sa nacionalnom frekvencijom.

UNRS poziva ostale nadležne institucije i udruženja, medijske kuće i političke organizacije da zaštite dostojanstvo naše koleginice Miljanović Zubac i pomognu da se osujeti i nagovještaj budućih napada na medijske radnike.