Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, u Trebinju će sutra veče biti organizovan marš „Besmrtnog puka“.



Učesnici svečanog marša u 18 časova krenuće od spomenika Luki Vukaloviću, preko centralnog spomen-obilježje braniocima Trebinja 1991-1995 i spomenika oslobodiocima u Prvom svjetskom ratu na Trgu slobode do spomen-kosturnice boraca NOR-a i žrtava fašističkog terora u gradskom parku, a na sva spomen obilježja biće položeno cvijeće i odata pošta svim našim sugrađanima koji su pali u oslobodilačkim ratovima.


Na spomeniku borcima NOR-a planirana su obraćanja predstavnika Grada Trebinja, Ambasade Ruske Federacije u BiH i gradske organizacija SUBNOR-a Trebinje.


Trebinje drugu godinu zaredom obilježava Dan pobjede nad fašizmom u duhu tradicije pokreta „Besmrtni puk“, koji je nastao u Rusiji, a zatim se proširio na 1.200 gradova i 40 zemalja svijeta.


Formalno se za godinu početka ove manifestacije uzima 2011. godina, kada je ulicama ruskog grada Tomska marširalo 5.000 ljudi noseći portrete svojih predaka stradalih u Otadžbinskom ratu.


Organizatori trebinjskog marša su Grad Trebinje i gradska organizacija SUBNOR-a.


Na Dan pobjede nad fašizmom, u četvrtak, 9. maja, na spomeniku borcima NOR-a u gradskom parku u 10 časova biće položeno cvijeće i odata pošta svim borcima Narodno-oslobodilaškog rata i žrtvama fašističkog terora 1941-1945.


Iz gradske organizacije SUBNOR-a Trebinje pozvali su građane Trebinja da se 8. i 9. maja pridruže obilježavanju Dana pobjede i prisjećanju na žrtve pale za slobodu našeg grada i naroda.


Uputili su i poziv svom članstvu da pristustvuju izbornoj skupštini trebinjskog SUBNOR-a, koja će u petak, 10. maja, od 17 časova, biti održana u sali Doma mladih.


Za naredni četvorogodišnji mandat biće birani novi članovi predsjedništva, skupštine i komisija gradske organizacije, te delegati u organima SUBNOR-a Republike Srpske.


Radio Trebinje