Nakon prvog upisnog roka u trebinjskim srednjim školama ostalo je slobodno ukupno 21 mjesto.

U Gimanziji „Jovan Dučić“, gdje se upisuje četiri odjeljenja prvih razreda, slobodno je još osam mjesta.

Deset slobodnih mjesta ima za zanimanje trećeg stepena- mehaničar u Tehničkoj školi, a tri mjesta su ostala i na instrumentalnom smjeru u Srednjoj muzičkoj školi.

U Centru srednjih škola nakon prvog upisnog roka nema slobodnih mjesta, a i ove godine najviše interesovanja svršenih osnovaca bilo je za ekonomsku struku od četvorogodišnjih smjerova, kao i za zanimanje kuvar.

V.d. direktora Centra srednjih škola Nedeljka Ilijić navodi da je preko pedeset osnovaca koji su željeli da upišu neki od smjerova u ovoj školi ostalo neupisano.

-Ovakvo interesovanje je opravdalo naše zahtjeve koji smo u saradnji sa gradskom upravom uputili resornom ministarstvu da se ove godine učenici upisuju u ukupno pet odjeljenja, od čega četiri četvorogodišnjeg smjera, ekonomski tehničar, poslovno-pravni, turistički i medicinski, kao i kombinovano odjeljenje kuvar-konobar.- ističe Ilijić.

Ona dodaje da je po interesovanju u narednoj školskog godini moglo biti upisano cijelo odjeljenje kuvara, pošto je za kuvare ove godine bilo više zainteresovanih nego za konobare.

Direktor Tehničke škole Darko Rakić rekao je za Radio Trebinje da su u prvom upisnom roku popunjena sva mjesta u četvorogodišnjim zanimanjima: tehničar računarstva i tehničar za kompjutesko konstruisanje, kao i jedno odjeljenje saobraćajne struke.

-Takođe nema mjesta ni za zanimanje automehaničar, za šta je u narednoj školskoj godini predviđeno 12 mjesta- naveo je Rakić.

U Srednjoj muzičkoj školi popunjeno je svih osam mjesta u teoretskom smjeru , kao i pet u instrumentalnom.

Drugi upisni rok u srednje škole počinje 1. jula.

RT