Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da je danas dat nalog za uplatu 16.000 KM, koliko je iz budžeta izdvojeno za obnovu spomen-kapele na Klobuku izgrađene u znak sjećanja na 162 borca crnogorsko- hercegovačkih bataljona poginula 1915. godine u borbama sa austrougarskim jedinicama.



"Važno je da podržimo ovaj projekat jer je ovo spomen-obilježje mjesto okupljanja i obilježavanja slobodarskih tekovina Velikog rata i treba da bude mjesto ponosa", istakao je Petrović na prijemu u trebinjskom Udruženju ratnih dobrovoljaca 1912-1918. godine, njihovih potomaka i poštovalaca.
On je rekao da će Gradska uprava i u narednom periodu pružati podršku radu ovog društva i u štampanju monografija, brošura i drugih izdanja.
Predsjednik Udruženja Vujadin Vuković kaže da bi sanacija kapele trebalo da počne na proljeće da bi bila završena do Vidovdana i narednog okupljanja oko kapele u čast heroja klobučke pobjede.

Kapeli, koju je podigao kralj Aleksandar, uz novi sjaj biće vraćen i autentičan izgled iz vremena izgradnje 1924. godine.
Vuković ističe da je, ipak, najvažniji projekat udruženja izrada monografije o hercegovačkim dobrovoljcima u Velikom ratu, čija radna verzija već ima 4.882 imena dobrovoljaca iz svih hercegovačkih srezova, ali i izgradnja spomenika u znak sjećanja na 1.100 trebinjskih dobrovoljaca u Velikom ratu.
SRNA