Upozorenje na obilne padavine u Srpskoj, stanovnici pozvani na oprezFoto: Pixabay | Upozorenje na obilne padavine u Srpskoj, stanovnici pozvani na oprez
Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je za danas upozorenje za lokalne nepogode, odnosno obilne padavine za teritoriju cijele Republike Srpske.

"Tokom ponedjeljka biće nestabilno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koje će se tokom većeg dijela dana premještati od jugozapada ka sjeveru i sjeveroistoku. Očekuju se i jače lokalne nepogode (izraženije na zapadu i sjeveru) uz obilnije padavine u kratkom periodu kao i pojava grada i pojačanog vjetra ponegdje", navedeno je u biltetnu.

Ističu kako će količine padavina biti neujednačene i zavisiće od jačine pljuskova, te da se najviše padavina očekuju na zapadu.

"Zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i pojava bujičnih poplava na manjim vodotokovima na zapadu", navedeno je u biltenu.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.