Uroš Kundačina (2000) , član, Kluba vodenih sportova „Leotar“, učestvovaće na četveromeču – susretu reprezentacija Srbije , Hrvatske , Slovenije i Bosne i Hercegovine u Beogradu od 17. marta do 18.marta , kao član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u plivanju.


Kundačina je do ovog poziva došao nakon odličnog rada u zadnjih godinu dana ,a prije svega na osnovu vicešampionskih titula na prvenstvu BiH u Sarajevu u disciplinama 100m i 200m prsno na kojim će i nastupiti kao član reprezentacije BiH u Beogradu.

Uroš ističe da je do ovog rezultata doša uz neizmjernu podršku , prije svega , porodice, kao i svojih kolega iz KVS „Leotar“ i trenera Veljka Piljevića.



  • "Poziv za učesće u reprezentaciji BiH za mene je veliki uspjeh ,a i obaveza da nastavim sa još ozbiljnim radom u nastavku moje sportske karijere", dodao je Uroš Kundačina , mladi plivač KVS „Leotar“



Uroš i njegov trener , Veljko Piljević , reprezentativcima će se pridružiti ispred Olimpijskog bazena Otoka u Sarajevu u petak, kada i kreću za Beograd, gde će odraditi nekoliko zajedničkih treninga prije početka četveromeča.

Treba istaći da je Uroš prvi plivač iz Trebinja, nakon nekoliko vrhunskih plivačica iz našeg grada , prije svih naše olimpijke Ivane Ninković , koji je dobio poziv da nastupa za reprezerntaciju BiH.

Iz KVS „Leotar“ zahvaljuju se na podršci Gradskoj upravi i svim prijateljima kluba bez čije pomoći članovi KVS „Leotar“ ne bi mogli postizati odlične rezultate koje postižu u zadnjih godinu dana.

Trebinje Danas