Jedna od najfrekventnijih raskrsnica u Gorici, na ukrštanju ulica Serafima Perovića i Goričke, u blizini Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“, uskoro će, nakon dugog niza godina, dobiti kvalitetno osvjetljenje.


Grad Trebinje je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa preduzećem koje će u najskorije vrijeme krenuti u realizaciju ovog posla.
„Radove vrijednosti od 5.674 KM izvešće preduzeće Elnos iz Banjaluke, a biće postavljeno 9 betonskih stubova sa kompletnom opremom od podne konstrukcije, elektro instalacija, do rasvjetnih lampi“, kaže Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja.
Prema njegovim riječima, ovaj tender je dva puta ponavljan ali je, konačno, ugovor potpisan.
U Mjesnoj zajednici Gorica kažu da je ova raskrsnica jedan od velikih problema u ovom dijelu grada.
„Djecu i starije osobe u blizini raskrsnice, posebno u večernjim časovima, u mraku je teško primijetiti, a situaciju dodatno otežavaju nesavjesni vozači koji ovim ulicama idu velikom brzinom“, kažu u Mjesnoj zajednici i izražavaju zadovoljstvo što će ovaj dio Gorice konačno biti osvijetljen.
Još jedan problem u ovom dijelu grada je regulacija saobraćaja na ovim putnim komunikacijama. Mještani tvrde da pripadnika policije na ovoj raskrsnici nema. Siniša Jovanović, inspektor za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Trebinje, demantuje ove izjave govoreći da policija ovu raskrnicu obilazi.
„Policijska patrola najčešće bude na raskrsnici kod škole i prema našim parametrima ‘pokrivamo‘ sve putne komunikacije na području grada, pa tako i ovu raskrnicu“, kaže Jovanović.
Zona sumraka, kako je Goričani zovu, uskoro će, ako je vjerovati ovim najavama, biti prošlost.
Radio Trebinje