LJUBINJE │ Na Humanitarno – sportskoj večeri za pomoć šetogodišnjem Luki Bajatu, organizovanoj sinoć u sportskoj dvorani „Borovik“ u Ljubinju, prikupljeno je 1356 konvertibilnih maraka.


Dvije sportske priredbe – odbojkašku, u kojoj su Veterani OK Ljubinje savladali podmlađeni prvi sastav OK Ljubinje – Bankom sa 3:1 i fudbalsku utakmicu – u kojoj je domaći Klub malog fudbala Ljubinje sa 8:3 nadigrao ekipu Kluba malog fudbala Leotara iz Trebinja, pratilo je oko 400 gledalaca. A na kraju su i akteri na terenima i posmatrači iz gledališta zadovoljni napustili sportsku dvoranu.
Iako, naravno, rezultati ovakvih utakmica nisu u prvom planu, moramo reći da smo u oba susreta viđeli mnogo lijepih i maštovitih akcija i da je publika uistinu imala dosta prilika da zagrije dlanove, rekao nam je na kraju Miladin Rudan, sekretar Odbojkaškog kluba Ljubinje – Bankom, napominjući da su ovu Humanitarsno – sportsku veče zajednički organizovali Klub malog fudbala Ljubinje i odbojkaški klub.
I Rudan i kapiten Kluba malog fudbala Ljubinje Zoran Sorajić zajednički su izrazili zahvalnost fudbalerima Leotara koji su doputovali iz Trebinja i uključili se sportski i ljudski u ovu humanitarnu akciju.
Novac sakupljen od ulaznica i drugih novčanih priloga biće proslijeđen šestočlanoj porodici Bajat iz Ljubinja, čijem je najmlađem članu – šestogodišnjem Luki – kao što smo već javljali, naglo pozlilo već prvog dana po polasku u školu i koji se zbog komplikacija na urinarnom traktu nalazi na hospitalizaciji u Beogradu.
Žarko Janjić/Radio Trebinje