Helikopterski servis rs.jpg

Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas su uspješno izvršili dva vazdušna medicinska transporta iz Opšte bolnice u Trebinju u UKC u Banjaluci.

- Pacijent D.R. /55/ prevezen je u jutarnjim časovima iz Bolnice u Trebinju u UKC radi dalje dijagnostičke obrade, a zbog razvijanja neuroloških komplikacija. Odmah po izvršenom transportu, helikopter je, na zahtjev trebinjske bolnice ponovo poletio radi transporta drugog pacijenta - rekao je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.
On je naveo, da je riječ o 67-godišnjem pacijentu čiji su inicijali Ć.B. koji je zbog komplikacija hronične opstruktivne bolesti pluća, uz puni monitoring i respiratornu podršku, upućen u Kliniku za anesteziologiju i intenzivno liječenje UKC na dalju dijagnostiku i liječenje.

Pripadnici Službe za vazdušni medicinski transport i danas su, kao i ranijih godina, spremno, profesionalno i uspješno izvršili ova dva transporta uz maksimalnu posvećenost i veoma kompleksnu koordinaciju svih učesnika u organizaciji transporta.

Zaključno sa današnjim danom, pripadnici Službe za vazdušni medicinski transport od početka ove godine izvršili su pet evakuacija pacijenata.