Uspješno obavljen vazdušni medicinski transport pacijenta iz Trebinja

 
 

 

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su sa ljekarima Univerzitetskog kliničkog centra Srpske obavili dva vazdušno medicinska transporta – šezdesettrogodišnje pacijentkinje iz Trebinja za Banjaluku i trinaestogodišnjakinje iz Banjaluke za Sarajevo.

Pacijentkinja čiji su inicijali B.T. (63) sa prelomom kostiju nosa, karlične kosti i frakturom dijafize ulne, upućena je na UKC u Banjaluku u kliniku za ortopediju i traumatologiju radi hirurške intervencije i daljeg liječenja – rekao je direktor Helikopterskog servisa Srpske Boban Kusturić.

Drugim helikopterom je, kako je naveo, iz Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske za Klinički centar u Sarajevu hitno transportovana djevojčica A.K. (13) sa akutnom gnojnom infekcijom mozga zbog potrebe za neurohirurškim tretmanom.

– Pripadnici službe za vazdušno-medicinski transport, učinili su danas, izvanredan napor kako bi se uspješno obavili oba vazdušno medicinska transporta i za oba pacijenta obezbijedili viši nivo zdravstvene usluge u što kraćem vremenskom roku – dodao je Kusturić.

Sa današnjim danom, pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari UKC obavili su uspješno 29. vazdušno-medicinski transport u ovoj godini.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×