Skupština grada Trebinja usvojila je danas nacrt drugog rebalansa budžeta grada, u ukupnom iznosu od 27 miliona 690 hiljada KM, što je za 4,45% manje u odnosu na ranije rebalansirani budžet.


Smanjenje budžetskih sredstava za milion i 290 hiljada KM u odnosu na prvi rebalans, kako je obrazloženo, projektovano je najvećim dijelom zbog manjih prihoda po osnovu primitaka od prodaje gradskog građevinskog zemljišta, zemljišne rente i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.


Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, odgovarajući na odborničko pitanje, kazao je da manji iznos budžeta od planiranog neće dovesti u pitanje isplate korisnicima 32 programa podrške porodice, dodajući da su za sve zainteresovane programi podrške samozapošljavanju i zapošljavanju i dalje otvoreni.

Odbornici su usvojili i nacrt budžeta za 2019. godinu kojim su planirana ukupna sredstva u iznosu od 27 miliona 630 hiljada KM, što je 5,89% više od plana budžeta za ovu godinu, odnosno 4,65% manje od iznosa po prvom rebalansu.
Izvor: Grad Trebinje