Cesma 1.jpg (954 KB)

Trebinje je danas dobilo još jedno umjetničko djelo vajara Milivoja Bokića, vidikovac i fontanu koji se nalaze pored galerije ovog umjetnika.

Bokić je rekao da je izgradnjom galerije i fontane ostvario svoje snove.

„Svaki čovjek u svom životu ima snove, pa tako i ja. Ova fontana je moj poklon Gradu Trebinju, a prije nje ostvario sam san i napravio galeriju koja će, takođe, jednog dana ostati kao dopuna likovne djelatnosti ovom gradu. Fontana je moderno-apstraktna i ne bih otkrivao detalje, ostaviću svima vama da nađete simboliku koju sam ja zamislio. Sa našim gradonačelnikom imam želju da napravimo još neki projekat, kojim ćemo oplemeniti Trebinje“, kaže Bokić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je za ovaj poklon i dodao da su dogovoreni brojni slični projekti za naredni period.

„Gospodin Bokić je ovdje ugradio sebe i svoje snove i poklonio ovu fontanu Gradu Trebinju. Naš cilj je da u narednom periodu bude još ovakvih projekata, kako bi naša omladina što više vremena provodila ovdje, da osjete na neki način život kroz ovu vodu, kroz Trebišnjicu. Shodno djelatnosti kojom se bavi gospodin Bokić, razgovarali smo o nekim umjetničkim djelima koja bi se mogla ovdje uraditi, da se na neki način odužimo našim precima koji su stvarali u dosta težim vremenima. HET je uložio značajna sredstva kako bi se napravio ovaj vidikovac, neće na tome stati, gradnja će se nastaviti i naredne godine“, rekao je Ćurić.

Izgradnja vidikovca finansirana je iz sredstava preduzeća „Hidroelektrane na Trebišnjici“.

Cesma 4.jpg (908 KB)