Jedan od najboljih srpskih odbojkaša Vanja Grbić održao je u Trebinju pokazni trening za mlade trebinjske odbojkaše.


Proslavljeni reprezentativac i olimpijac u ovom gradu boravi kako bi predstavio deci osnove odbojke i svoj kamp koji organizuje na Zlatiboru.
Od naredne godine odbojkaški kamp za najmlađe najavio je i u Trebinju.
Kako kaže razlog više da i Trebinje dobije kamp odbojke je veliki interes mladih za kamp u Zlatiboru u julu ove godine, gde je najviše prijavljenih upravo iz tog hercegovačkog grada.

- Osamnaestoro dece iz dva trebinjska odbojkaška kluba je prijavljeno. U današnjem razgovoru sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem postavljena je baza za trebinjski kamp u kome želim da deca iz Trebinja ne plaćaju ništa. To ćemo realizovati naredne godine, jer ove nemamo dovoljno vremena - rekao je Grbić. U Trebinju puni baterije
Grbić koji je poreklom iz Hercegovine, kaže da ima poseban osećaj kad dođe u Trebinje.
-Naročito se dobro osećam kad dođem u kuću u selu Pridvorci, gde je rođen moj pokojni otac ili odem do tetke da popijem travaricu. Ovde mi je sestra od tetke, stric, majčina rodbina, pa bar tri dana obilazim porodicu. Pošto imam više rodbine u Trebinju nego u Kleku, pitam se da li bi trebao one iz Kleka vratiti u rodni kraj. Doći ovde znači doći u kućni mentalitet. To je punjene baterija, jer je klima fenomenalna, a grad pun strpljivih i vedrih ljudi, što je dovoljno da budem ponosan na hercegovačko poreklo – objašnjava odbojkaški as.
Dubravka Čolović/Blic