Vaskrs donio značajan priliv trebinjskom turizmu
TREBINJE - Protekli vaskršnji praznici donijeli su značajan priliv trebinjskom turizmu, jer je, prema informacijama iz Turističke organizacije Trebinje, ovaj grad posjetio ogroman broj turista iz regiona, ali i šire, dok je u prva tri mjeseca u gradu boravilo 22 odsto više turista u odnosu na isti period lani.

Žarko Vico, zamjenik direktora Turističke organizacije Trebinje, kaže da su to primarno bili gosti iz zemalja regiona, u prvom redu iz Srbije, ali je i veliki broj inostranih gostiju u sklopu organizovanih turističkih obilazaka putem turističkih agencija boravio u ovom gradu.

"Ono što najviše raduje jesu dobre najave za prvomajske praznike, jer trenutno stanje rezervacija i najava dolazaka izgledaju tako da je više od 90 odsto smještajnih kapaciteta već rezervisano, što nam potvrđuje nadu da će to biti pravi uvod u dobru turističku sezonu koja nas očekuje ove godine", rekao je Vico.

Napominjući da je u prva tri mjeseca ove godine turistički promet u Trebinju bio izvanredan, Vico objašnjava da je broj turista prešao 20.000, što je za preko 22 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

"I te brojke upućuju na činjenicu da će ovo biti dobra turistička godina kada je u pitanju najjužniji grad Republike Srpske, odnosno njegova turistička privreda", dodaje Vico.

Ovakvo stanje je potvrdio i Dejan Andrić, menadžer hotela "Platani", koji kaže da je za vaskršnje praznike popunjenost kapaciteta bila poprilično dobra, s obzirom na loše vremenske prilike koje su, kako kaže, malo omele dolazak novih gostiju.

"Za prvomajske praznike hotel je već rasprodat, pa su tih nekoliko dana oko Praznika rada, po stanju koje trenutno imamo na rezervacijama, naši kapaciteti već popunjeni, ali i do tada, kao i poslije prvomajskih praznika, imamo tendenciju rezervacija za predsezonu", kazao je Andrić.

Kompleks Grada sunca je možda bio i najpopunjeniji, sa velikom gužvom u restoranskim dijelovima, gdje se u hotelu "Panorama" i etno-kući tražilo mjesto više, naročito kada su u pitanju bili ručak i večera.

Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinje kaže da je značajan broj turista bio smješten u privatnim apartmanima koji nisu registrovani i u čiju popunjenost nemaju uvida, ali se zna da su trebinjski restorani nekoliko vaskršnjih dana bili prepuni i u njima se moglo ručati i večerati uglavnom uz rezervacije.