VASKRŠNJI PAKETI ZA SOCIJALNO UGROŽENE I BOLESNE OSOBE U NEVESINJU

Centar za socijalni rad, Crveni krst i Udruženja oboljelih od multiple skleroze regije Istočne Hercegovine organizovali su humanitarnu vaskršnju akciju u okviru koje će biti podijeljeni paketi socijalno ugroženim porodicama i oboljelim od multiple skleroze. Uz pomoć volontera danas je počela distribucija humanitarnih paketa za 72 nevesinjske porodice.

Slika dana

Ustanove, preduzeća, poslovni subjekti i ljudi dobre volje sopstvenim prilozima uljepšali su praznike porodicama kojima je pomoć neophodna.

Osamdesetšestogodišnja Nada Žerajić kaže da joj humanitarni paket mnogo znači. Naglašava da poštuje mjere nadležnih organa vezane za ograničenje kretanja starih lica. Prijatno je iznenadila pošiljka humanitaraca.

slika7

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglašava da je ova akcija namijenjena porodicama koje sopstvenim radom ne mogu obezbijediti sredstva za život.

– Nastojimo da humanitarnu aktivnost pojačamo tokom velikih hrišćanskih praznika i to građani Nevesinja znaju da cijene – rekao je Avdalović.

Direktor Centra za socijalni rad Goran Ivković ističe da vaskršnja akcija polako prelazi u tradiciju.

– Pored jaja i ribe koje dodjeljujemo svakog Vaskrsa ove godine smo obogatili prehrambene pakete, tako da je njihova vrijednost oko 120 KM – dodaje Ivković.

slika8

Sekretar Crvenog krsta Branka Filimonović kaže da je ova organizacija pored praznične akcije, tokom vanrednog stanja isporučila humanitarne pakete za preko 120 porodica.

Predsjednik Udruženja MS regije istočna Hercegovina Branimir Tamindžija kaže da je ove godine zbog vanredne situacije humanitarna akcija značajno proširena i da je ukupna vrijednost podijeljenih paketa oko 10.000 KM.

– Ispoštovali smo sve mjere zaštite, nije bilo okupljanja, a volonteri su pakete odnijeli na kućna vrata porodicama – rekao je Tamindžija naglašavajući da je cilj akcije da se u ovim teškim vremenima pokaže da socijalno ugrožene i bolesne osobe nisu prepuštene same sebi.

slika5

slka2

slika4