Na području Trebinja nepoznato lice već nekoliko dana pali vatru, zbog čega iz trebinjske Vatrogasne jedince apeluju da nadležni preduzmu odgovarajuće mjere jer se vatra, usljed visoke temperature, rasplamsa i prijeti stambenim i drugim objektima.Koordinator tima za gašenje požara Miodrag Batinić rekao je Srni da su vatrogasci danonoćno na terenu i da se, tek što ugase jedan, aktivira drugi požar.
Batinić naglašava da se sa sigurnošću može tvrditi da je ljudski faktor uzrok velikog požara od prije nekoliko dana u rejonu Orašje-Ljekovi prema Slivnici, i neko namjerno, u bližim razmacima, u krugu od 500 metara pali vatru, zbog čega je najozbiljnije bilo ugroženo selo Orašje koje je od vatre branilo više desetina ljudi.

On je naveo da je prije šest dana prvo zapaljena vatra na lokalitetu Ljekovi, a nakon što je ugašena, odmah je zapaljena druga u prečniku od 500 metara, uz minsko polje.
"Kada smo uspjeli da požar stavimo pod kontrolu, danas je ponovo aktiviran na području Orašja, Ljekovi prema Slivnici u blizini minskog polja", kaže Batinić i dodaje da je to slijepi put i da to radi neko ko poznaje taj teren.
SRNA