Vatrogasci Srbije se vraćaju iz Grčke (Foto: instagram.com) -
Vatrogasci-spasioci iz Srbije koji su danima branili grčka sela od požara na sjevernom dijelu ostrva Evija krenuli su kući, saopšteno je iz MUP-a.

Na Instagram profilu Ministarstva unutrašnjih poslova objavljene su fotografije srpskih vatrogasaca-spasilaca koji se vraćaju sa grčkog ostrva Evija.

View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srbije (@mupsrbije)

General major Hristos Lambris i komandant eskadrona pukovnik Mihail Koirtis uručili su u znak zahvalnosti plakete pripadnicima Helikopterske jedinice MUP-a koji su uložili maksimalne napore kako bi pomogli grčkom narodu u gašenju katastrofalnih požara.

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić u grčkoj vojnoj bazi "Tanagra", zahvalivši se na ukazanom povjerenju i priznanju, naglasio je da su prolazeći kroz teške trenutke pripadnici dveij jedinice postali braća.

Grčkim kolegama pomagalo je 37 srpskih vatrogasaca-spasilaca, 14 vozila i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srpski vatrogasci stigli su u Grčku iz Jagodine, Rume, Sremske Mitrovice, Niša, Beograda - cijele Srbije.

- U našem iskustvu nismo imali priliku da radimo sa područjima koja su zahvaćena ovolikim nivoom požara, tako da, po dolasku na Eviju, mi smo bili svjesni da je cijelo ostrvo pokriveno dimom - rekao je za RTS u petak Nenad Nedić, komandant helikopterske jedinice MUP-a.