Veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović u Narodnoj biblioteci Trebinje


U organizaciji Narodne biblioteke Trebinje u petak, 21. jula održaće se promocija novog romana Mirjane Bobić Mojsilović “Sazvežđe svitaca”.

Roman „Sazvežđe svitaca“ je priča o iskupljenju i ljudima koje može spasti jedino ljubav.

Životne priče šestoro junaka ovog romana ispreplešće se i zauvijek promijeniti za sedamdeset dva sudbonosna sata. Primorani da pogledaju životu u oči, moraće ili da ga prigrle ili da zauvijek ostanu osujećeni u svojim težnjama. Sazvežđe svitaca je zbirka melanholije, nade i burnih osjećanja, koja će vas zagrliti čvrsto i neće vas puštati dok vam ne izmami suzu, nostalgiju, tugu, širok osmijeh i uzdah olakšanja. Mirjana Bobić Mojsilović nikada ranije nije pisala ovako bogatim potezima pera.


Mirjana Bobić Mojsilović je rođena 29. juna 1959. godine u Beogradu. Nakon Prve beogradske gimnazije upisala je Fakultet političkih nauka u Beogradu, smjer novinarstvo, gdje je diplomirala. Novinarstvom se bavi od 1979. godine kad je postala saradnik „Omladinskih novina“ i „Duge“.

Bila je urednik u časopisu „Intervju“, a zatim urednik-autor u „Dugi“. Pisala je za NIN, Mladinu, Danas, Oslobođenje, Nedelju, Politiku, TV reviju, Stav, Demokratiju i mnoge druge. Radila je više emisija na televiziji kao što su „Ovo vas još nisam pitala“ (TV B92), „Pogodi ko dolazi na večeru“ koju se emitovala na Televiziji Enter.

Mirjana je kolumnistkinja u Večernjim novostima. Njena kolumna nosi naziv „Srce pod pritiskom“.

Objavila je romane Dnevnik srpske domaćice (2000), Happy End (2002), Majke mi, bajka (2003), Ono sve što znaš o meni (2005), Tvoj sam (2006), Srce moje (2007), Azbuka mog života (2008), Glad (2009), Gospodin pogrešni (2010), Traži me (2012), Tvoj anđeo čuvar (2016), kratke priče Baba, nemoj ništa da me pitaš (1997) i zbirku poezije Obećao si mi (2016).

Autorka je šest pozorišnih komada Suze su O. K., Verica među šljivama, Pozovi M radi užitka, Poslednja šansa, Pogodi ko dolazi na večeru, Svlačenje, koji su izvođeni u Narodnom pozorištu, Ateljeu 212, Kult Teatru, Zvezdara Teatru, Akademiji 28 i na sceni KC „Palilula“.

Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Bila je jedan od prvih autora – samostalnih izdavača u Beogradu.

Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Promocija će biti održana u „Bašti 74“, pored biblioteke u 19:30 časova, a ulaz je slobodan.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×