U organizaciji Narodne biblioteke Trebinje večeras će biti promovisana knjiga prvijenac Ratomira Mijanovića „Priče iz ratomira“, koja je zanimljiv sklop kratkih priča, koje nose pečat ratnog hercegovačkog prostora.


Među koricama ove knjige, koju je izdala Književna zajednica „Jovan Dučić“ iz Trebinja su 23 priče, koje su, kako autor navodi, zasnovane na istinitim događajima.
On ističe da je knjiga „Priče iz ratomira“ važna opomena budućim generacijama da mir nema alternativu, ali da se, isto tako, događaji iz slavne prošlosti ne smiju zaboraviti.
Đorđe Dabarčić, jedan od recenzenata, ističe da pojedinačnom analizom svih priča uviđamo šarolikost emotivnih sadržaja, od blage komike utemeljene na zdravom smijehu koji ne ostavlja trag u duši, do bola koji svjedoči o razgovoru sa nekim ko je otišao daleko, na put bez povratka i o željama kojih je bilo napretek ali…
Na večerašnjoj promociji, o ovom ostvarenju će govoriti, recenzent Igor Svrdlin, akademik Marko Vuković, u ime izdavača Novica Telebak, te akteri priča Miodrag Ljumo Hrnjez i Saša Sarić.
Biće emitovani i odlomci radio drama urađeni po tekstovima najupečatljivijih priča. U kulturno-zabavnom programu učestvovaće trebinjska grupa „Krugovi u žitu“ i mladi pjesnici Gimanzije „Jovan Dučić“.
Promocija će biti održana u dvorištu Narodne biblioteke, u bašti ugostiteljskog objekta „Kvin“, a početak je u 19 časova.
Radio Trebinje