Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević od danas je na čelu Gradskog odbora SNSD-a Mostar.

Na sjednici su izabrani i novi članovi GO Mostar i Predsjedništvo GO Mostar.

Milivojević je obraćajući se na izbornoj gradskoj konferenciji rekao da će gajiti dobre odnose kako sa koalicionim partnerima u Mostaru, tako i svima ostalim. Naglasio je Milivojević da se u narednom period neće tolerisati nerad u stranci i da će svi, naručito oni koji su izabrani u organe stranke, morati ozbiljno početi raditi za dobrobit svih.

Milivojević se zahvalio organima stranke na podršci izrazivši nadu da će se dobra saradnja nastaviti.

„Naš narod je u posljednjih 30 godina prošao put prognanstva i sada obnove. Naš glas se iz dana u dan jače čuje na ulicama Mostara. Na naš rad nas obavezuje 5 hiljada Srba koji žive ovdje i 20 hiljada koji će se možda vratiti, a posebno nas na rad obavezuju naši potomci“, rekao je Milivojević.

Podnoseći izvještaj o radu u posljednjem razdoblju iz SNSD-a su rekli da je nakon revizije članstva utvrđeno da SNSD Mostar broji 143 člana, te da je od prošle godine učlanjeno još 108 novih članova. Danas mostarski SNSD broji 251 člana. Rečeno je da su u proteklim mjesecima provedeni i unutarstranački izbori među kojima izborna skupština mladih socijaldemokrata, izborna skupština aktiva žena i konferencije podružnih odbora.

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Ilija Tamindžija je obraćajući se prisutnima rekao da se SNSD uvijek zalagao da Srbi u Mostaru dobiju svog legitimnog predstavnika, što se i dogodilo.

„Krenuli smo da pravimo jedinstvo i to jedinstvo je rezultiralo izborom Milivojevića. Molim vas da postignemo jedinstvo unutar SNSD-a zbog svih koji ovdje žive. Kada okupimo jedinstvo u SNSD-u imaćemo je sa svima“, rekao je Tamindžija dodajući da će on i svi zvaničnici iz hercegovačkih opština uvijek biti na raspolaganju Milivojeviću i svim Srbima u dolini Neretve.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Branislav Okuka rekao je da je osnov srpskog bitisanja na ovim prostorima jedinstvo i praćenje politike SNSD-a.

“Naša jedina poruka prilikom svih susreta jeste sabornost i smanjenje političkog ega pojedinaca. Izabrali ste svog vijećnika koji je legalni i legitimni predstavnik. Mnogima se ne sviđa zato što nije po njihovom ali vas molim za sabornost”, rekao je Okuka.

Na konferenciji su bili prisutni brojni gosti iz mostarski udruženja, predstavnici opština istočne Hercegovine, narodni poslanik u NSRS Ilija Tamindžija, te savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Branislav Okuka.