Policija obavila pretres u ovoj kućici u vikendaškom naselju u Minsteru (Foto: picture-alliance/dpa) -
Poslije istrage u njemačkom gradu Minsteru, policija je zbog sumnje na seksualno zlostavljanje djece privela 11 osumnjičenih.
Policija obavila pretres u ovoj kućici u vikendaškom naselju u Minsteru (Foto: picture-alliance/dpa)

Kako prenosi Dojče vele, za sada su identifikovane tri žrtve.

Istražni organi su, kako se navodi, mjesecima "prekopavali" dokazni materijal kako bi zaustavili zlostavljanja maloljetnika, a sumnja se da je postojala organizovana pedofilska mreža.

U video snimcima koje je zaplijenila policija često se pojavljuje jedan dječak, star oko deset godina.

Susjedi su tog dječaka viđali često kako se igra napolju, prenosi DW.

Niko ništa nije primijetio, a dječaka su s još jednim petogodišnjakom jedne aprilskoj noći na najgori mogući način zlostavljala četiri odrasla muškarca.

Taj desetogodišnjak je sin žene čiji je aktualni partner glavni osumnjičeni u ovom slučaju koji je šokirao Njemačku, navodi DW.

Berlinski list Der Tagesšpigel smatra da slučaj zlostavljanja u Minsteru otkriva greške u sistemu: “U svakom razredu po procjenama sjedi jedno dijete koje je žrtva seksualnog zlostavljanja. Ali nedostaju temeljne spoznaje o simptomima zlostavljanja." Zgražanje, bijes i šok kao reakcija ne vode nigdje, eventualno to može služiti samo odbrani, a tu se skriva i skandal iza skandala: državne institucije su u ovim navedenim slučajevima zlostavljanja već od ranije imale informacije o pedofilnim sklonostima aktera – i svejedno nisu ništa spriječile, napominje berlinski list.