SIPA - Foto: RTRS
 

U toku je velika akcija Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA),  koja se vrši po nalogu Tužilaštva BiH.

Riječ je o akciji kodnog naziva  “Brend 4”.  Kasnije će biti više informacija, potvrđeno je iz SIPA.

Akcija se provodi na području Banjaluke, Cazina, Velike Kladuše i ostalih gradova. Na meti Tužilaštva BiH su službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), piše Avaz.

Akcijom “Brend 4”, koju sprovodi Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), obuhvaćeno je najmanje šest službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH među kojima su Jelena Majstorović i Radenko P, potvrđeno je “Glasu Srpske”.


Nezvančno se  saznaje da osumnjičene terete da su počinili razne zloupotrebe položaja, a istraga protiv njih se vodi duže vremena.

Izvor blizak istrazi je rekao da će tokom akcije biti pretreseno nekoliko lokacija, odnosno stanova koje koriste osumnjičeni u Banjaluci i Prnjavoru.

- Planirano je da bude pretresem stan koji koristi osumnjičena Majstorovićeva u Banjaluci, kao i još neki stanovi i objekti - rekao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni su da bi izbjegli hapšenje jutros rano svi otišli navodno u kontrolu na područje Cazina.

- Pretpostavljamo da je neko pokušao da opstruiše istragu i da je osumnjičenima javljeno kada će ona početi kako bi imali vremena da sklone dokaze. To se sada provjerava paralelno s akcijom - rekao je naš izvor.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su da je akcija “Brend 4” u toku, ali nisu mogli da govore više informacija.

Ova akcija sprovodi se po nalogu Tužilaštva BiH na području Banjaluke, Cazina, Velike Kladuše i drugih mjesta.

Izdat je nalog za hapšenje više osoba, a do sada su, nezvanično, uhapšene najmanje dvije.