U toku je upis u ljetnu školu plivanja i obuku za neplivače Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“, a zainteresovanost je ovog ljeta značajno povećana u odnosu na prethodne godine.

skola-plivanja.jpg

Do sada je upisano oko 380 polaznika, što je za 150 više nego prošle godine.

Branislav Krivoglav, sekretar Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“, kaže da se svakodnevno prijavljuju novi kandidati.

„Svakim danom se povećava broj kandidata. Mi smo sa ljetnom školom počeli faktički od 1. jula, pa očekujemo da će ovaj broj biti još veći. I ove godine potpisali smo ugovor sa Kulturnim centrom Gacko, odakle nam dolazi 80 polaznika“, kaže Krivoglav.

Za školu plivanja, koja se održava na bazenima Sportsko-rekreacionog centra „Banje“, najviše su zainteresovana djeca osnovci, ali ima i starijih koji žele da nauče da plivaju ili usavrše plivačke tehnike.

„Trenutno imamo djece od četiri godine ali i odraslih od dvadesetak. Polaznici su podijeljeni u grupe. Sa djecom krećemo od početne faze, kreću sa vježbama u malom bezenu, uče disanje, klizanje, ronjenje i potom rade tehnike plivanja“, pojašnjava Krivoglav.

Postoje dva jutarnja termina, od 9 do 10 i od 10 do 11 časova i jedan popodnevni od 18 časova i 30 minuta, a treninzi su svaki drugi dan, tj. ponedjeljkom, srijedom i petkom ili utorkom, četvrtkom i subotom.

Cijena ljetnje škole plivanja je 50 maraka mjesečno ili za 12 termina.

„Roditelji ili polaznici mogu da se dogovore sa trenerima, kako god im odgovara. Ako su djeca opravdano odsutna, npr. zbog bolesti ili eventualno zbog nekog putovanja, dogovorimo se sa roditeljima pa računamo 12 pluseva, odnosno, prisustvovanja na treninzima. Kandidati mogu da koriste onoliko termina koliko žele. Mogu da uzmu šest treninga, odnosno pola mjeseca, ili da idu svaki dan ako nemaju dovoljno vremena. Imamo recimo nekoliko ljudi koji su u Trebinju u gostima pa žele da iskoriste sve termine za manje od mjesec dana pa dolaze svakodnevno na treninge“, pojašnjava Krivoglav.

Upis u ljetnju školu plivanja otvoren je sve do septembra i završetka kupačke sezone.