Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Modriči da je bivši predsjednik Srpske Milan Jelić veoma doprinio jačanju Srpske i njenih institucija svojim političkim, privrednim i sportskim angažmanom.milan-jelic.jpg

Cvijanovićeva, koja je na Gradskom groblju u Modriči prisustvovala pomenu povodom 12 godina od Jelićeve smrti, rekla je novinarima da je važno prisjetiti se njegovog rada, ali i pokazati koliko je značajna Srpska i da je potrebno zajednički jačati njene institucije.

Ona je istakla da treba čuvati uspomenu na ljude koji su dali pečat razvoju Srpske i naglasila da je Jelić jedan od njih.

Cvijanovićeva je izjavila da institucije Srpske poštuju sve što je radio Milan Jelić i da njegovo ime nosi fond koji je formiran za talentovanu djecu, omladinu i studente.

- Jelić je bio veliki čovjek koji je ostavio, prije svega, trag u Modriči, gdje je živio, a nema dijela Srpske za koji nije bio vezan svojim političkim, privrednim i sportskim angažmanom - rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je novinarima da je Milan Jelić bio dobar i cijenjen čovjek koji nikada ne smije biti zaboravljen.

- Milan Jelić je bio dobar domaćin, volio je svoj narod - naglasio je Krekić.Dodao je da mu je srce ispunjeno radošću jer Milan Jelić nije zaboravljen, zahvaljujući ljudima kao što je srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, kao i drugi funkcioneri ove stranke i Republike Srpske.

Petar Jelić rekao je da je porodica ponosna na lik i djelo njegovog oca Milana.

- Veliki broj prisustnih na pomenu govori koliki je doprinos Milan Jelić dao za Srpsku, Modriču i ovaj kraj - istakao je Petar Jelić.

On je rekao da će kao znak sjećanja na Milana Jelića u naredna dva dana biti održan 10. međunarodni fudbalski turnir, koji je odobrila UEFA, a učestvovaće 14 ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije.Povodom 12 godina od smrti Milana Jelića danas je parastos na Gradskom groblju u Modriči služio Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Fotije.

Milan Jelić preminuo je u Modriči 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.