Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju 22 vojna kompleksa u Srbiji, od kojih se neki prodaju već nekoliko puta.


Među onima koji ponovo traže kupca je i kasarna “Ulica Jovana Popovića bb” u Beloj Crkvi, ukupne površine 3 231,23 kvadratna metra, u okviru koje su Klub Vojske, kuglana, zgrada za hidroforno postrojenje, kuhinja s restoranom i zemljište. Početna snižena kupoprodajna cijena sada iznosi 246 075,52 evra.

Ponovo se prodaje i vojni kompleks-kasarna “Dobočaš” u Irigu, koju čine tri objekta površine 320,05 kvadrata. Riječ je o kupatilu s perionicom, stražarnici i upravnoj zgradi skladišta. Početna snižena kupoprodajna cijena je 52 731 evro.

1 544 782 evra kasarna “Mišeluk” u Novom Sadu

U Novom Sadu prodaju se četiri vojna kompleksa. Direkcija za imovinu oglasila je prodaju vojnog kompleksa “Alibegovac” – Karagač u Novom Sadu, koji čine vanknjižni objekti: magacini, zgrada za agregate, ve-ce, stražarnice, nadstrešice za razvodni ormar, kao i zemljište od pet ari i 15 kvadratnih metara, koji se nalaze u Petrovaradinu. Početna kupoprodajna cijena je 486 021,89 evro.

Na prodaju je i Vojni kompleks “Mišeluk – Gornja Kamenica”, u okviru kojeg je pet vanknjižnih objekata: stražara, magacini, ali i ogromno zemljište od preko dva hektara. Sve se nalazi u katastarskoj opštini Sremska Kamenica, a početna kupoprodajna cijena je 1 544 782 evra.

Čišćenje od bombi na teret kupca

S obzirom na to da se prodaju vojni kompleksi, Direkcija za imovinu skrenula je potrencijalnim kupcima pažnju na to da su neki od njih tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da nisu ispitani i očišćeni od tih sredstava, a da troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupca. U Vojvodini su to kasarna “Dobočaš” u Irigu i Vojni kompleks “Bukovac” u Novom Sadu.

Ponovo se prodaje i vojni kompleks “Bukovac” u Petrovaradinu, kod Novog Sada, i to po početnoj sniženoj cijeni od 97 257,24 evra. Riječ je o zemljištu od jednog hektara, 15 ari i 53 kvadratna metra, upisanom u katastarskoj opštini Bukovac. Na prodaju je i vojni kompleks “Paragovo”, skladište u Novom Sadu, koje čine tri vanknjižna objekta visokogradnje ukupne površine 491,70 kvadratni metar. To su, zapravo, magacin MS tehničke službe, zgrada za punjenje ambalaže i betonska stražarnica. Uz to, prodaje se i zemljište od tri hektara i 14 kvadrata, a početna kupoprodajna cijena je 540 251,17 evra.

52 731,21 evro kasarna “Dobočaš” u Irigu

I vojni kompleks “Šikara” u Somboru ponovo je na prodaju. To vježbalište čini zemljište površine dva hektara, 69 ari i 84 kvadratna metra, a početna snižena cijena je 39 640,04 evra. Po početnoj cijeni od 99 306 evra prodaje se vojni kompleks “Belegiš” u Staroj Pazovi, koji čine operativni centar površine 257 kvadrata i zemljište od šest hektara, sedam ari i 56 kvadratnih metara.

Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od dana objavljivanja. Pošto je oglas o prodaji kasarni objavljen 17. maja, rok za podnošenje prijava je 1. jun.

Dnevnik RS