Trener Kluba vodenih sportova „Leotar“, Veljko Piljević, na redovnoj skupštini Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine, koja je održana 21. aprila 2018. godine u prostorijama sportskog kompleksa Aqvana u Banja Luci, imenovan je za člana Upravnog odbora PS BiH.


Piljević je u upravni odbor PS BiH predložen od strane UO PS Republike Srpske. Prije ovoga imenovanja Veljko Piljević obavljao je dužnost člana Nadzornog odbora PS BiH iz koga je premješten u upravljačko tijelo plivačkog saveza BIH.  • Ovo je za mene velika čast i obaveza , po drugi put sam izabran u upravni odbor PS BIH. Siguran sam da će ovaj saziv UO PS BiH , na čelu sa predsednikom gospodinom Goranom Racom i podpredsednikom , gospodinom Edhemom Pašukanom, plivanje u BiH podići na veći nivo a Ja ću se, kao član UO PS BiH, pored ostalog, na tom nivou, se zalagati za što snažniji razvoj plivanja u našem gradu i da u našem gradu iznjedrimo još plivača kao što je Ivana Ninković , naša olimpijka. – dodao je Veljko Piljević , trener KVS Leotar.


Pored upravnog odbora PS BiH , Piljević je izabran i u organizacioni odbor Balkanskog juniorskog prvenstva u plivanju koje se održava 05. i 06. maja 2018. godine na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu. Ovo je druga balkanijada koju organizuje PS BiH a prva se održala u Banja Luci 2011. godina na kojoj je Ivana Ninković u kategoriji plivačica osvojila prvu medalju, u istoriji BiH plivanja, na juniorskom balkanskom prvenstvu a njen trener Veljko Piljević bio je prvi trener BiH reprezentacije na tom prvenstvu.

Trebinje Danas