IMG_2034.jpg (425 KB)

Prvi Međunarodni susreti turističkih radnika regiona trebalo bi da budu održani u septembru u turističkom kompleksu "Grad sunca" u Trebinju, izjavio je Srni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje Žarko Vico.

Vico je rekao da je ovo dogovoreno na Trećem međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci na kojem se proteklog vikenda predstavila Turistička organizacija grada Trebinja.

"Turistička organizacija Trebinje i Beograd bili bi organizatori smotre turističkih radnika regiona, čiji bi cilj bio međusobno uvezivanje i kreiranje zajedničkih turističkih proizvoda, ali i promocija Trebinja kao turističke destinacije koja je sve razvijenija", rekao je Vico.

On kaže da je Sajam u Banjaluci bio veoma efikasan, posebno u domenu pregovora s kolegama, iz turističkih agencija, hotelskih lanaca, te da su veoma zadovoljni postignutim kontaktima.

Vico je rekao da je osim toga, dogovoreno održavanje sportskih i kulturnih manifestacija, posjete turističkih agencija iz Krajine, te ocijenio da je Sajam turizma u Banjaluci bio uspješan.

Vico je napomenuo da Trebinje ima veoma dobru posjećenost, kao i da će smještajni kapaciteti ovog grada biti u potpunosti popunjeni narednih dana zbog održavanja Samita energetike.

On je rekao da u aprilu i maju tradicionalno očekuju posjetu velikog broja gostiju, te napomenuo da će Turistička organizacija Trebinje nastupiti na Sajmu turizma u Zagrebu krajem marta, a potencijalno i na Sajmu turizma u Istanbulu.