Tokom služenja Svete liturgije u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a koju je služio Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, inspektori CB PJ Podgorica upali su hram, "naoružani" video kamerama, telefonima i foto-aparatima

Tokom služenja Svete liturgije u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a koju je služio Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, inspektori CB PJ Podgorica upali su hram, „naoružani“ video kamerama, telefonima i foto-aparatima.

Vrlo je indikativno da se to desilo baš danas kad su u svim hramovima Mitropolije crnogorsko-primorske jutros služene Svete liturgije povodom današnje ponovne promjene hrišćanskog vjerskog identiteta i namjene Velike Crkve Svete (Agia) Sofije Premudrosti Božije u Carigradu – majke crkve svih naših crkava, jedne od najznačajnijih hrišćanskih svetinja na svijetu.

Nakon Liturgije policajci su legitimisali vjernike a svešteniku Branku Vujačiću uručen je poziv da se javi u Centar bezbjednosti. U prisustvu advokata Božidara Milonjića otac Branko je dao izjavu nakon koje mu je saopšteno da je protiv njega pokrenuta krivična prijava.