Počast braniocima Trebinja - Foto: SRNA
- Vidovdan nam šalje poruku u liku Miloša Obilića da Srbi nikada ne zaboravljaju herojstvo i junaštvo svojih sunarodnika koji živote daju za slobodu srpskog naroda - rekao je Savčić novinarima u Trebinju.

I on je saglasan da je Vidovdan jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podsjetio je da srpski narod nikada nije bio za rat, ali da se uvijek odlučno suprotstavljao svakom ko je pokušavao da ugrozi njegov opstanak.

- Tako je danas – nismo za rat, ali jesmo za slobodu. Za slobodu smo spremni da žrtvujemo i svoj život - istakao je Ćurić i dodao da se svih žrtava treba sjećati ne samo danas nego i tokom cijele godine.

U Trebinju je danas centralna proslava Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH Milan Radojčić čestitao je krsnu slavu vojnicima i oficirima.

Obilježavanje krsne slave Vojske Republike Srpske počelo je jutros Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju koju je služio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Nakon toga u porti je služen i parastos za sve srpske vojnike poginule od Kosovskog boja do danas, a u Spomen-sobi upaljene su svijeće, te položeno cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja.

Proslavi krsne slave Vojske Republike Srpske u Trebinju prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, delegacija Narodne skupštine, rukovodstvo grada Trebinja i drugih organizacija.