Vimbldon (foto:Guliver/ Clive Brunskill/Getty Images) -
Poslije žalbi brojnih igrača o tome kako je trava ove godine na Vimbldonu jako klizava i opasna, oglasili su se i organizatori.

U zvaničnom saopštenju koje su izdali tim povodom kaže se da ništa neobično nije bilo u načinu pripreme terena u odnosu na ranije godine.

- Priprema travnatih terena je bila ista i rađena je po posebnim standardima kao proteklih godina. Svaki teren je provjeravan od strane supervizora, sudijske kancelarije i tima radnika koji održavaju terene, svi su bili zadovoljni uslovima i dali su dozvolu za igranje. Vremenski uslovi u prva dva dana su bili najvlažniji koje smo imali u skoro deset godina, što je zahtijevalo da krov na Central kortu i Terenu 1 bude zatvoren u dužem periodu - kažu sa Vimbldona.

U saopštenju se dodaje da je ovo vrijeme kada je trava najzelenija, što rezultira dodatnom vlažnošću na nečemu što smatrajuprirodnom podlogom.

- Svakim novim mečom koji se odigra teren će postati sigurniji. Tim radnika i Institut za istraživanje travnatih terena provjeravaju čvrstinu terena svakog jutra kako bi tereni imali pravi nivo vlage i kako bi se igralo u kontinuitetu. Timovi primjenjuju posljednju tehnologiju, pripremaju se za sve vremenske promjene i reaguju na dnevnoj bazi u skladu sa uslovima. Nastavićemo da pratimo ova očitavanja i prilagođavamo plan o zaštiti trave na odgovarajući način - zaključuje se u saopštenju Vimbldona.