Više funkcionera PDP-a iz istočnog dijela Republike Srpske podnijelo je na današnjoj sjednici Glavnog odbora PDP-a ostavke na sve stranačke funkcije i napustilo partiju, saznaje Srna.

PDP su napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić i bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak.

Razlog za napuštanje stranke je, kako kažu, neprihvatanje dvodecenijskog poraza na opštim izborima, ne preuzimanje odgovornosti Predsjedništva stranke, kao i dugogodišnji lični interesi pojedinaca koji su ideju i program stranke prilagođavali isključivo nekolicini ljudi okupljenih oko banjalučki kruga.Ostavke su danas podnijeli i članovi Glavnog odbora PDP-a iz drugih dijelova Republike Srpske, među kojima je i načelnik opštine Kotor Varoš Velimir Sakan, a kako tvrde sada već bivši članovi PDP-a očito je da će se osipanje stranke nastaviti i u narednim danima.

Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić naveo je da njegova odluka da podnese ostavku na sve funkcije u stranci, ali i na članstvo nije donesena preko noći, nego na bazi duže analize.

„Ostaću u okvirima dostojanstva i neću puno detaljisati, ali ću samo reći da sa ovakvim rukovođenjem više ne ide“, napisao Tošić na „Fejsbuku“.